09 4257 8710 Tatec-SOS LVI- ja sähköpäivystys / Uusimaa

Siilinjärvellä syntynyt ja siellä lapsuuden sekä nuoruuden viettänyt Mika Jyrkkärinne palasi muutaman pääkaupunkivuoden jälkeen kotikonnuilleen vetämään uutta Tatec Huollon sähköyksikköä tuoden sen sähköpalvelut Kuopioon.

Alan valinta ei muinoin ollut nuorelle miehelle itsestäänselvyys. Haaveet olivat aivan muualla (rekkakuski ja leipuri), samoin ensimmäiset koulutukset (maatalousoppilaitoksen konekorjaaja). Koulutuksen jälkeinen työelämä ei kuitenkaan tuntunut omalta, koska konehalleja ei ollut ja koulutusta vastaavaa työtä ei päässyt tekemään siinä mittakaavassa kuin olisi halunnut. Pelkkä traktorihuoltomiestyö ei ahkeralle tekijälle riittänyt. Uusien kartoitusten jälkeen ainoaksi vaihtoehdoksi jäi sähköala. Mika valmistui tekusta -94 ja teki aluksi vuoden verran nosturikuskin hommia. Teollisuuden sähkötöissä meni kuusi vuotta ja kiinteistön sähkötöiden parissa on vierähtänyt jo noin 20 vuotta.

Viisi vuotta sitten asuinpaikka muuttui Siilijärveltä pääkaupunkiseudulle puolison työn myötä. Töitä on riittänyt molemmilla ja Tatec Huoltoon mies päätyi vuosi sitten headhunterin kautta. Mika oli jo vaihtamassa työpaikkaa toisaalle, kun hänelle soitettiin ja kerrottiin Tatec Huollon etsivän sähköalan ammattilaista. Päätös Tatec Huollolle siirtymiseen vahvistui yritysasiakkaiden suuren määrän myötä. Ammattilaisten kesken työskentely on mutkatonta ja suoraviivaista.
 

Mitä uutta opit viiden vuoden pääkaupungissa työskentelyn aikana?

”Suurissa sähkötaloissa työskennellessä oppii aina uutta. Niissä ollaan alan näköalapaikalla ja ajan hermolla. Isossa talossa pääsee näkemään ja tekemään monipuolisia töitä, jos on itse aktiivinen.” Uusimpana oppina Mikalle tuli autolatausasiat, jotka ovat vasta tulollaan.

Suurimpia eroja Kuopion seudun ja pääkaupunkiseudun välillä on –ehkä itsestään selvästi– hektisyys ja yllättävästi matka-aikojen pituus. Vaikka välimatkat ovat pääkaupunkiseudulla lyhyitä, matkoihin kuluu yllättävän paljon aikaa. Lisäksi kaupunkien keskustojen parkkipaikkatilanne on järkyttävän huono. Työkulttuurissa on myös eroja. Mika huomasi, että oman työn arvostus ei ole lainkaan samalla tasolla kuin kotikonnuilla. Kunhan vaan ollaan töissä -asenne ei millään lailla ruoki omaa ammattiylpeyttä, joka puolestaan ei voi olla näkymättä asiakkaalle päin. Tämä on Mikasta ikävää, sillä se ei voi olla vaikuttamatta asioihin paneutumiseen ja itsensä kehittämiseen, ja tätä kautta oman ammattitaidon lisäämiseen ja asiakaspalveluun.

Kaiken kaikkiaan viisi vuotta pääkaupunkiseudulla toi lisää ammattitaitoa sekä varmuutta omaan tekemiseen. Aika antoi laaja-alaisemmin tietämystä alasta ja sen käytännöistä. Lisäksi halu oppia lisää kasvoi entisestään.


Miksi palasit kotikonnuille?

Lähtösykäys tuli teini-ikäisiltä lapsilta, jotka halusivat palata. Kun puolison etätyömahdollisuus järjestyi, samoin Tatec Huollon Kuopion yksikön perustaminen, niin ratkaisu palaamiseen oli helppo.

 

Mitä uutta olet Tatec Huollossa työskennellessäsi oppinut?

Järjestelmät esim. tarjouslaskennassa ovat kehittyneet matkan varrella koko ajan. Lisäksi olen oppinut uutta markkinoinnista ja some-kanavista, esim. Facebookista ja LinkedInistä. Enkä voi olla ihailematta Tatec Huollon johdon päätöstenteon nopeutta, rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta yrittää uusia asioita, kuten esimerkiksi tämä Kuopion yksikön perustaminen. Sama pätee rekrytointiin.

Miten Kuopiossa ovat hommat lähteneet käyntiin?

”Kuukauden verran ollaan asiakkaita palveltu. Suhteellisen mukavasti on lähtenyt käyntiin, varsinkin kun ottaa huomioon koronan. Työntekijöillä on pitkä ja laaja-alainen kokemus, joten monenlaiset sähkötyöt hoituvat. Valtteina lisäksi se, että pystymme tällä hetkellä palvelemaan nopeastikin. Toimimme n. 50 km säteellä Kuopiosta, joka taittuu ajallisesti todella nopeasti, kun vertaa matka-aikaa pääkaupunkiseudun liikenteeseen ja ruuhkiin.”

 

Tatec Huollon Kuopion sähköammattilaiset hoitavat luotettavasti työt pistorasian tai sähköauton latauspisteen asennuksesta sähkökeskusten uusintaan. Apu on lähellä niin pienissä kuin suuremmissakin sähkötöissä. Tavoitat heidät täältä:

Tatec Huolto Oy / Kuopio
puh. 010 384 4704
Oppipojankuja 6, 70780 Kuopio