09 4257 8710 Tatec-SOS LVI- ja sähköpäivystys / Uusimaa

Energiansäästö on päivän sana, joka esiintyy eri medioissa joko ajan. Hyvä niin, sillä asia on tärkeä niin ilmastollisesti kuin taloudellisesti. Meistä jokainen pystyy tekemään niitä pieniä tekoja oman energiakulutuksensa pienentämiseksi.

Suurimmat säästöt saada lämmityksen ja lämpimän veden, valaistuksen, ilmastoinnin ja jäähdytyksen käyttöä muuttamalla energiatehokkaampaan suuntaan. Pähkinänkuoressa jokainen voi tehdä helposti toimenpiteitä seuraavissa asioissa:

 • alenna huonelämpötilaa
 • lyhennä suihkuaikaa
 • huomioi valojen käyttöä
 • tiivistä ikkunat ja ovet, äläkä tuuleta pitkiä aikoja ikkunoiden kautta
 • sammuta tietotekniset laitteet, kun et niitä käytä – älä jätä niitä valmiustilaan.

 

Teknisillä laitteilla lisää asumismukavuutta

Kodeissa on tänä päivänä useita laitteita tekemässä asumisesta miellyttävämpää ja helpompaa, mm. ilmalämpöpumppuja, jäähdytinlaitteita, lattialämmitystä sekä termostaatteja lämpötilaa säätämässä. Rakennuksen tekniset järjestelmät pitäisi kuitenkin muistaa säätää ja huoltaa vuosittain, jotta ne toimisivat virheettömästi ja energiatehokkaasti. Talotekniset toimenpiteet ovat usein se kustannustehokkain tapa parantaa energiatehokkuutta ja näitä ovat:

 • rakennuksen hallittu ilmanvaihto ja lämmön talteenotto saavat aikaan miellyttävät sisäolosuhteet ja alhaisen energian kulutuksen
 • oikein säädetty lämmitysjärjestelmä pitää sisälämpötilan miellyttävänä ja energiaa säästävänä
 • nykyaikaiset hanat antavat suihkunautinnon edullisemmin kuin vettä törsäävät kalusteet.

Säännöllisin väliajoin huolletut laitteet ovat myös pitkäikäisempiä. Joitakin toimenpiteitä voi tehdä itse huolto-ohjeiden mukaan tai voi tilata huollon asiantuntevalta huoltoliikkeeltä, joka osaa antaa vielä lisää neuvoja energiansäästöön liittyvistä toimenpiteistä. Oikein ja ajallaan tehty huolto varmistaa hyvät sisäolosuhteet ja hallitun energian kulutuksen.

Käytä osaavaa ja luotettavaa tekijää

Tiettyjä töitä saa tehdä vain rekisteröity ammattilainen. Voit tarkistaa pätevyyden harjoittajat Tukesin rekisteristä täältä: https://rekisterit.tukes.fi/. Sieltä löytyvät myös Tatec Huolto Oy:n ja Tatec Oy:n vastuuhenkilöt. On tärkeää, että käytät aina vain rekisteröitynyttä urakoitsijaa, jolla on työhön riittävät oikeudet, oli kysymyksessä sitten LVI-, sähkö- tai kylmätöistä. Ammattilaiset osaavat työnsä ja toimivat laillisesti. Heiltä saa myös neuvoja ja ratkaisuehdotuksia. Tatecilla on seuraavat pätevyydet/sertifikaatit:

 • Sähköpätevyys 1: oikeutettu toimimaan sähkötöiden johtajan ja käytön johtajan tehtävissä kaikkien sähkölaitteistojen sähkötöissä (ei hissien asennus-, korjaus- ja huoltotöitä)
 • Kiinteistön kaukolämpötyönjohtajapätevyys: vaativuusluokka a, kaikki kiinteistöt
 • Kaukolämpösopimusurakoitsija: Espoo, Helsinki ja Vantaa
 • SETI-teleurakointiluokka AT: antenniverkko- ja tietoverkkotyöt
 • FISE Vaativa -vaativuusluokan kiinteistön vesi- ja viemärilaitteistojen rakentamisesta vastaava työnjohtaja, uudisrakentaminen
 • FISE Vaativa -vaativuusluokan kiinteistön vesi- ja viemärilaitteistojen rakentamisesta vastaava työnjohtaja, korjausrakentaminen
 • Tukesin hyväksymä Kylmäaineliike, y3 vähintään 3 kg kylmäainetta sisältävät jäähdytys-, ilmastointi- ja lämpöpumppulaitteet sekä ajoneuvojen ilmastointilaitteet
 • RALA-pätevyys

Tatec Huolto on räätälöinyt erilaisia palveluita erilaisiin tarpeisiin.

Tänä päivänä niin kiinteistöissä suoritettavien huolto- ja korjaustoimenpiteiden kuin niiden aiheuttamien kustannustenkin tarkka ennakointi on entistä tärkeämpää. Kun väistämättömiin häiriöihin pystytään varautumaan etukäteen, arki sujuu mahdollisimman kivuttomasti. Tähän Tatec Huolto on kehittänyt erilaisia palveluratkaisuja helpottamaan asiakkaidensa elämää entisestään.

Tatec-ennakoiva®
Viisas osaa varautua – estä vahingot ennakoivalla huollolla ja ylläpidolla. Palvelun keskiössä ovat viranomaisten edellyttämät toiminnot. Saat raportin, suosittelut, huollon sekä automaattisen muistutuksen seuraavasta huollosta.

Tatec-jatkuva®
Varmista sujuva arki ilman odottamattomia häiriöitä. Säännölliset, tarkoituksenmukaiset ja oikein ajoitetut toimenpiteet pitävät paikat kunnossa ja varmistavat, että sinulla on joka päivä yksi huoli vähemmän.

Tatec-ketterä®
Aika on rahaa etenkin silloin, kun jotain yllättävää tapahtuu. Mitä nopeammin asiat palaavat raiteilleen, sitä pienemmät ovat häiriön aiheuttamat vahingot. Varmista asianmukainen huolto 1–2 työpäivän kuluessa, niin varmistat samalla toimintasi jatkuvuuden.

Tatec-SOS®
LVI- ja sähköpäivystys 24 h yllättäviin ja nopeaa korjausta vaativiin kohteisiin p. 09 4257 8710

Etkö tunne vielä Tatec Huoltoa?

Olemme Uudenmaan alueella toimiva talotekniikan yritys ja meillä on 35 autoa valmiina palvelemaan sekä kuluttajia että ammattilaisia. Meillä on myös odottamattomia tilanteita varten Tatec-SOS® 24/7 lvi- ja sähköpäivytys p. 09 4257 8710.

Lisää palveluistamme kuluttajille voit lukea alla olevista linkeistä:
Putkityöt
Sähkötyöt
Ilmastointi
Ilmalämpöpumpun asennus ja huolto

Ammattilaisille palveluistamme löytyy tietoa täältä

Meistä sanottua:

”Kun tarvitaan teknistä asiantuntijuutta, laaja-alainen palvelutarjonta helpottaa tekemistä. Voin suositella Tatec Huoltoa.”
Jari Kuokkanen, Kontulan Huolto

”Tatec Huollolla on hyvät vasteajat töihin, hinnat asianmukaisia, samoin työn jälki. Homma toimii kuten pitää.”
Janne Kotipelto, Finicon

”Kaikki palvelut samasta paikasta ja yhteyshenkilön saa helposti kiinni.”
Jari Viirre, PKI-Isännöinti

Älä unohda kilpailuamme ammattilaisille

Pyydä Tatec Huolto Oy:ltä tarjous mistä tahansa alkavasta sähkö-, LVI- tai kylmätyöstä tai niihin liittyvistä vuosi- tai puitesopimuksista 31.12.2022 mennessä, niin olet mukana arvonnassa, jonka palkintona on Tesla Model 3 -sähköauton käyttöoikeus kesäkuukaudeksi. Palkinnon arvo on noin 3000 €. Arvomme voittajan 2.1.2023, ja ilmoitamme voitosta henkilökohtaisesti. Tesla voi päätyä joko omaan käyttöösi tai vaikka koko yrityksesi kesäautoksi. Tatec Huolto maksaa auton leasing-maksun ja vakuutusmaksut yhden kuukauden ajalta vuonna 2023. Tarjouspyyntö ei sido sinua vielä mihinkään. Tutustu Teslan arvontaan täältä: tatec.fi/tesla/